Det hände sen – Familjen Eriksson

Det hände sen – Familjen Eriksson

Familjen Eriksson bodde på Ronald McDonald Hus 2014 när sonen Lowe föddes nästan fyra månader för tidigt. Efter det engagerade sig mamma Katrin i Huset genom att pärla och sälja armband med texten ”like home” på. Vi pratar med familjen igen för att höra hur det gått!

Read More

Familjen Nilsson-Callheim

Familjen Nilsson-Callheim

För vissa är Ronald McDonald Hus ett hem som varit med dem i hela deras liv. Så är fallet för snart 18-åriga Moa och hennes familj. ”Utan huset hade jag nog haft fler negativa minnen än vad jag har.”

Read More

Familjen Hanfelt

Familjen Hanfelt

Att fira jul med sitt barn på sjukhus är tufft. Familjen Hanfelt från Ljungskile har gjort det inte bara en gång, utan två gånger. ”Huset gav oss den bästa julen vi någonsin haft”, säger mamma Lisa.

Read More

Familjen Josefsson

Familjen Josefsson

När tolvårige Caspers hjärta plötsligt blev dåligt vände det upp och ner på tillvaron för hela familjen, särskilt hans fem äldre syskon. Att kunna samlas på Ronald McDonald Hus blev en möjlighet att få ett vardagsliv under den sju månader långa sjukhusvistelsen.

Read More

Familjen Eliasson-Karlsson

Familjen Eliasson-Karlsson

Familjen Eliasson-Karlsson tillbringade ett år på Ronald McDonald Hus med sin hjärtsjuke son Hugo. “Att vara ’långliggare’ är speciellt. Vi kom väldigt nära de andra familjerna som varit där länge och personalen blev som en andra familj. På huset behövde vi aldrig låtsas, vi kunde vara oss själva, bryta ihop och få tröst”, säger mamma Caroline.

Read More

Familjen Ripathi-Fredriksson

Familjen Ripathi-Fredriksson

Trettonåriga Hilma har genomgått tre levertransplantationer, och mamma Ingrid har tappat räkningen på hur många gånger de har bott i huset. "Utan huset vet jag inte hur vi som familj skulle ha orkat. Det är ett särskilt lugn som infinner sig så fort dörrarna passeras", säger mamma Ingrid.

Read More

Familjen Tellefsen

Familjen Tellefsen

För tio år sedan firade Aida och hennes föräldrar sin första jul tillsammans på sjukhuset och Ronald McDonald Hus. ”Jag saknar fortfarande samhörigheten i huset", säger mamma Narcissa.

Read More

Familjen Svensson-Eriksson

Familjen Svensson-Eriksson

Eddie, 14 år, har tillsammans med sin mamma Johanna och lillasyster Selma bott i långa perioder på Ronald McDonald Hus. De senaste, nästan fyra åren är det "hemma" helt och hållet. 

Read More

200 dagar med Selma

200 dagar med Selma

Selma, 9 år, har bott på Ronald McDonald Hus Göteborg i nästan hela sitt liv för att hennes storebror är sjuk. Vi bad henne filma sin vardag och nu kan du se resultatet i ”200 dagar med Selma”!

Read More
/Source

Familjen Härngren

Familjen Härngren

Det finns få nioåringar som varit med om det Freja varit med om. Under hennes första åtta månader blev hon bland annat hjärtopererad, fick hjärtstopp och opererade bort ena njuren. Ronald McDonald Hus har varit ett ljus i mörkret under familjens många sjukhusbesök genom åren.

– Det är så svårt för andra att förstå vad man går igenom, men familjerna på huset förstod precis och det var så himla skönt, säger mamma Josefine.

Read More

Familjen Ivarsson

Familjen Ivarsson

Sex år gammal fick Jonathan diagnosen lungfibros och familjen Ivarsson visste att han behövde nya lungor. De skapade Jontefonden för att glädja andra barn som väntade på transplantation. Men Jonathans kropp orkade till slut inte mer, han somnade in 2015, 15 år gammal.

– En av de sista sakerna jag lovade Jonathan var att vi skulle göra Jontefonden skitstor, att vi skulle hjälpa så många som vi någonsin kunde, säger pappa Tommy.

Read More

Familjen Boman

Familjen Boman

För Pia Boman och hennes familj är den där dagen i september 2011 för alltid inpräntad i minnet. Linus, som då var 4,5 år, lekte ute och klättrade på gärdsgården när han plötsligt trampade i ett jordgetingbo.

– Linus fick panik, rusade iväg och hamnade rätt under åkgräsklipparen. Jag kom ihåg att jag satt där med Linus fot i en handduk innan ambulansen kom och jag tänkte ”den kommer aldrig gå att rädda”, säger Pia.

Read More

Familjen Olsson-Suslova

Familjen Olsson-Suslova

Den 28 januari 2010 föddes Lisa. En vecka tidigare kom mormor Ludmila och morfar Viacheslav på besök från Ryssland till Uddevalla för att vara med när deras andra barnbarn kom till världen.

– När Lisa föddes var jag otroligt glad, eftersom vi hade längtat efter en liten tjej. Att hon dessutom föddes i ambulansen på parkeringen var extra spännande, säger Ludmila.

Read More

Familjen Larsson

Familjen Larsson

Mejas hjärtfel upptäcktes när hon var 5 år. I augusti 2014 visade en kontroll att 10-åriga Mejas hjärta hade blivit kraftigt förstorat. Det skulle göras en rutinoperation vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Men när Meja sövdes ned stannade hennes hjärta, det var för svagt. Och rutinoperationen blev en 17 timmar lång kamp att rädda hennes liv.

 

Read More

Familjen Eriksson

Familjen Eriksson

Katrin och Tobias Eriksson i Lidköping såg fram emot att få sitt första barn i september 2014. Allt verkade normalt tills Katrin i maj tyckte att något kändes konstigt. Hon bad om att bli undersökt av en läkare, och då upptäcktes att två fötter var på väg ut. Katrin var i vecka 23.

Read More

Familjen Forsberg

Familjen Forsberg

David föddes för tio år sedan på Kärnsjukhuset i Skövde. Problemet var att han fick tas ut nästan fyra månader för tidigt på grund av att navelsträngen hade tvinnat sig.
– Han vägde 745 gram och var så liten att han fick plats i sin pappas hand, berättar Davids mamma Lena Forsberg.

Read More

Familjen Johansson

Familjen Johansson

För 7-åriga Emma är Ronald McDonald Hus vid Östra sjukhuset i Göteborg som ett andra hem. Hon har hittills i livet genomgått 42 operationer för sitt ryggmärgsbråck och andra relaterade komplikationer. Vistelserna i huset och den nära kontakten med personalen, som Emma numera ser som sina vänner, skänker trygghet och mening när livet känns svårt.

Read More

Familjen Sandell

Familjen Sandell

”Huset kommer alltid finnas hos oss”

Allt var precis perfekt till att börja med. I september 2012 föddes Loke, en efterlängtad lillebror till stolta systern Alde. Några timmar senare rasade Aldes, pappa Håkans och mamma Jenniefers värld samman. Vid rutinundersökningen upptäcktes ett blåsljud i Lokes hjärta och snart stod det klart att det var allvarligt. Snabbt var helikoptern på plats i Uppsala och flög iväg med Loke till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Kvar på marken stod pappa, mamma och storasyster.

Read More

Familjen Bengtsson-Ragnar

Familjen Bengtsson-Ragnar

Content härDet dröjde inte länge innan familjen Bengtsson-Ragnar förstod att något var fel med Isak som föddes i september 2013. En förkylning gav inte med sig och Isak gick inte upp i vikt. Vid ett halvårs ålder fick Isak en nässond, men bekymren avtog inte utan eskalerade med RS-virus, lunginflammation, dålig tillväxt och försenad utveckling.

Read More