Vi söker ny arbetskollega Husvärd till Ronald McDonald Hus Göteborg

Allmän visstidsanställning 80 % Ronald McDonald Hus i Göteborg

Sista ansökningsdag: 2019-04-14

Ronald McDonald Hus fungerar som ett ”hem hemifrån” för familjer vars barn är i behov av specialistsjukvård på Drottning Silvias barn - och ungdomssjukhus. Här kan familjerna bo tillsammans under många gånger påfrestande behandlingsperioder, oavsett om sjukhusvistelsen sträcker sig över ett par dagar, veckor, månader eller längre. Ronald McDonald Hus Göteborg erbjuder 41 familjerum.

Familjerna kommer främst från vår region men också från övriga landet och från våra grannländer. Huset drivs av insamlingsstiftelsen Ronald McDonald Hus vid Drottning Silvias barn och -ungdomssjukhus och är ett av fem Hus i Sverige. Våra Hus finns och fungerar till stor del, tack vare donationer, gåvor och insatser. Därför är samarbete med organisationer, företag och privatpersoner också en viktig del av vår verksamhet.

Vi söker en ny arbetskollega då vår kollega nu går i pension och hoppas det är just dig vi söker.

Arbetet på Ronald McDonald Hus handlar mycket om att skapa en trivsam miljö för familjerna som bor i Huset, under perioden som deras barn behandlas på Drottning Silvias barn - och ungdomssjukhus. Det är viktigt att du är trygg i dig själv och trivs med att ge service och omtanke. Din personlighet betyder mycket då vi arbetar nära familjer som är i kris. Du kommer ha en del kontakt med Barnkliniken med bokningar av rum, samt in- och utcheckningar av familjer. Att hålla ordning i Huset som exempelvis att plocka undan och ta hand om tvätt är arbetsuppgifter som ingår. Du kommer ha nära kontakt och arbeta tillsammans med våra volontärer samt ha hand om konferenser och studiebesök. Det ingår också viss hantering av sociala medier till exempel att uppdatera vår Facebooksida och instagram med händelser och nyheter från Huset. Körkort är ett krav.

 

Arbetstiderna kan variera och är förlagda mellan klockan 07.45-20.00 för dagarbetande personal. Det ingår helg och storhelgstjänstgöring, var 3: till var 4:e helg, samt två storhelgs pass per år, mellan klockan 08.00 -14.00.  Arbetstiderna varierar och kan komma att förändras genom tiden.

Maila gärna din ansökan, CV och personligt brev till bodil.frolen@rmdbarnfond.se