Home » Huset » Bo på huset

Bo på Huset

yes

Ronald McDonald Hus i Göteborg ligger på ett par minuters gångväg från Drottning Silvias Barnssjukhus och fungerar som ett ”hem hemifrån” för familjer vars barn vårdas på Barnsjukhuset. På Huset bedrivs ingen medicinsk vård, utan Barnsjukhuset har hela det medicinska ansvaret under er vistelse här. Det är också avdelningen på Barnsjukhuset som ansöker om boende här och avgör hur länge behovet kvarstår. Familjernas hemregion bekostar boendet hos oss. Det är viktigt att man är fullt frisk när man bor här så man inte smittar  andra gäster med förkylningar med mera.

Som boende på Huset har du som förälder själv ansvar för dina barn och för att tillsammans med övriga gäster se till att det hålls snyggt, rent och trivsamt i alla gemensamma utrymmen. Ni som gäster har ansvar för att slutstäda ert rum,  lägga in handdukar och sängkläder i tvättmaskinen och se till att rummet lämnas i samma skick det var när ni kom eftersom en ny familj skall kunna flytta in direkt. Alla gäster bor på lika villkor och har respekt för varandras situation. Vi har strikt noll-tolerans mot hot och våld i alla dess former.

yes

Huset och rummen
Ronald McDonald Hus  Göteborg har totalt 41 familjerum som alla är utrustade med sängar, skrivbord, TV, garderober och en fåtölj. Vid behov går det bra att sätta in extra gästsängar och spjälsäng. I våra största rum kan maximalt 5 personer bo och i våra mindre familjerum max 3 personer. Alla rum har dusch och toalett samt tillgång till wifi. Vi håller med sängkläder och handdukar. I Huset finns fullt utrustade kök där varje familj har tillgång till eget kylskåp, skafferi samt fack i frys. Alla familjer hjälps åt med att bl. a. tömma sopor och plocka ur diskmaskiner. För övrigt finns det tvättstugor, allrum, lekrum samt relaxrum med bastu.

yes

Personal och bemanning
På Ronald McDonald Hus arbetar Bodil Frölén som verksamhetsansvarig. Therese Johansson och Linda Arvidsson arbetar som praktiskt ansvariga tillsammans med Lotta Carlerbäck. Titti Johansson arbetar som administrativ koordinator. Här finns också vaktmästare och städpersonal. Vi har också tim- och nattpersonal som hjälper till vid helger, kvällar och nätter. Huset är bemannat dygnet runt alla veckans dagar året om. Vi har sovande personal i Huset mellan kl 22-07. Ni kan alltid nå oss på telefon 031-25 64 70 dygnet runt. I vår verksamhet finns också flera volontärer engagerade som hjälper till med mycket praktiskt.

yesKommunikationer
Ronald McDonald Hus ligger med c:a två minuters gångavstånd till Drottning Silvias Barnsjukhus. Åker ni med egen bil så kör mot Östra Sjukhuset (avfart från E20). Kör förbi Barnsjukhuset på höger sida och ta höger i rondellen mot Björkekärr. Därefter är det skyltat med ”Ronald McDonald Hus” till vilket ni tar andra nerfarten på höger sida. Vill ni ha egen bil parkerad använder ni sjukhusområdets betalparkering.Vi har förmånen att ha en lånebil från Wolksvagen som ni kan hyra mot milersättning . Åker ni tåg eller buss till Gbg:s Central tar ni buss nr 17 vid Drottningtorget och går av vid Spåntorget eller Smörslottsgatan. Alternativt tar ni spårvagn nr 1 eller spårvagn nr 5 skyltad med ”Östra sjukhuset” och går av vid ändhållplatsen. Resan tar c:a 15 min.

Butiker
Närmaste matbutik är Coop Konsum på Trätorget som ligger på c:a 5 min gångavstånd från Huset. De har öppet till kl. 21 på vardagar. Större butiksutbud finns i Munkebäck där ICA Kvantum ligger. I Vallhamra finns en ICA Supermarket och i Allum köpcentrum i Partille finns såväl ICA Maxi som en stor mängd klädaffärer och övriga butiker. Prata med någon av oss medarbetare så ger vi er en vägbeskrivning dit ni vill ta er.

Vi har också cyklar, elcyklar, en ellådcykel som ni kan låna under er vistelse hos oss, samt en DraMaten.