Husmiddagar

IMG_5401.JPG

Vill du göra något meningsfullt med dina kollegor? Varför inte hjälpa oss med en husmiddag för våra familjer på Ronald McDonald Hus i Göteborg! Ett givande sätt att göra en teamaktivitet samtidigt som ni sprider glädje till andra som behöver det.

En uppskattad upplevelse
På Ronald McDonald Hus i Göteborg bor 41 familjer vars barn drabbats av svår sjukdom. Dessa familjer kommer långt härifrån och har blivit remitterade till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus för att barnen ska få rätt specialistsjukvård. Under tuffa och ofta långa behandlingsperioder kan familjen få en någorlunda normal vardag på Ronald McDonald Hus intill sjukhuset – det blir ett ”hem hemifrån” när det behövs som mest.

Ett ständigt dilemma för dessa familjer är mat. Mitt i kaoset, sorgen och oron blir det en prövning att planera, handla och laga mat. För att underlätta och för att ge våra familjer en liten guldkant i tillvaron serverar vi regelbundet så kallade husmiddagar. Något som är oerhört uppskattat av våra familjer.

Husmiddag hemsidan 2.JPG

Så går en husmiddag till

  • Ett företag, en förening eller någon av stadens kockar kommer hit och lagar mat och/eller sponsrar oss med råvaror. Det är lagom att vara 4-6 personer.
  • Ni ansvarar för att handla och tillaga maten – enkel och bra mat för barnfamiljer, inget avancerat. Självklart kan ni också välja catering eller att sponsra en foodtruck som kommer hit.
  • Vi har personal och volontärer på plats som hjälper er att hitta rätt utrustning, dukar och hjälper till med plock och disk.
  • Ungefär 65 portioner brukar vara lagom. En middag brukar gå på runt 3.500 kronor.
  • Middagen ska vara klar att serveras på vår vind klockan 18.00.

Vill ni anordna en husmiddag?

Tveka inte att kontakta oss om ni är intresserade av att anordna våra husmiddagar. Hör av er till verksamhetschef Bodil Frölén på 0708-402590 eller bodil.frolen@rmdbarnfond.se