Home » Huset » Om kakor

Om Kakor

1.    När du använder dig av webbplatsen för Ronald McDonald Barnfond eller andra tjänster från Ronald McDonald Barnfond samtycker du till att stiftelsen lagrar så kallade kakor (cookies) på din dator. En kaka är en textfil som lagras på användarens dator, för att sedan hämtas upp av servern när användaren åter besöker webbplatsen.

2.    Ronald McDonald Barnfond använder kakor för att underlätta enskilda användares aktiviteter på webbplatsen. Informationen används bland annat till att bestyrka inloggning och till att automatiskt fylla i formulärfält för att underlätta tillgängligheten av tjänster på webbplatsen.

3.    Kakor används även för att samla in information om hur webbplatsen används. På så sätt kan Ronald McDonald Barnfond bland annat hålla reda på antal besökare och vilka delar av vår webbplats som är mest besökta. Besöksstatistiken innehåller inga uppgifter om namn, personnummer, e-postadress eller annan personlig information. Informationen används som underlag för att förbättra vår webbplats.

4.    För att underlätta för dig att sprida information från webbplats för Ronald McDonald Barnfond i sociala nätverk som Facebook används så kallade plugins på webbplatsen. Dessa plugins kan lagra tredjeparts-kakor i din webbläsare.

5.    Ronald McDonald Barnfond samlar, genom samarbetspartners, in anonym information om vilka webbläsare som besöker webbplatsen i syfte att kunna rikta annonser till dessa webbläsare på andra webbplatser; så kallad ”intressebaserad annonsering”. Önskar du inte omfattas av intressebaserad annonsering kan du avsäga dig detta på webbplatsen Your online choices. det är ju inget vi använder oss av i nuläget, men bör det ändå vara med om vi börjar med det i framtiden? )

6.    De flesta webbläsare accepterar kakor automatiskt. Genom att ändra inställningarna i din webbläsare kan du välja mellan att acceptera kakor, bli informerad om när en kaka skapas, eller blockera kakor. Om du beslutar dig för att blockera Ronald McDonald Barnfonds kakor kan webbplatsens funktionalitet begränsas. Önskar du förhindra att information om hur du använder webbplatsen ska lagras kan du installera Google Analytics Opt-out Browser Add-on i din webbläsare.

7.    Länk till Your online choices.

8.    Länk till Google Analytics Opt-out Browser Add-on