Home » Huset » Om oss

Om Oss

Ronald McDonald Hus vid Drottning Silvias Barnsjukhus
– ett tryggt hem ”hemifrån” när det behövs som mest.

På ett par minuters promenadavstånd till Drottning Silvias Barnsjukhus  och med skogen bakom Husknuten ligger Ronald McDonald Hus  Göteborg.  Vi har totalt 41 familjerum och därtill gott om gemensamma utrymmen så som flera kök, vardagsrum, lekrum, bibliotek, tvättstugor, aktivitetsrum samt en Relax med bastu.

yes

I ”Huset” har våra familjer möjlighet att sova i sköna sängar, laga sin egen mat, tvätta sina kläder och koppla av i en hemlik och trygg miljö. Att få samla kraft mellan de tuffa behandlingstillfällena på sjukhuset är viktigt för både föräldrar och barn. I Huset träffar man också andra familjer i liknande situation och därmed ges möjlighet att dela erfarenheter och få nya vänner för både föräldrar och syskon. Att inse att man inte är ensam om sin situation betyder mycket!

yes

Varje år bor det mellan 800-900 familjer hos oss under längre eller kortare behandlingstider. Drottning Silvias Barnsjukhus är Skandinaviens största specialistsjukhus. Här bor familjer från hela landet och ibland också familjer från Island och våra nordiska grannländer. Vi servar samtliga avdelningar på Barnsjukhuset. Det är alltid avdelningen/mottagningen på Barnsjukhuset som ansöker om boende för familjerna. Vi har bemanning dygnet runt årets alla dagar.

yes

Ronald McDonald Hus i Göteborg ägs och drivs av en fristående icke-vinstdrivande stiftelse och har en styrelse bestående av representanter för sjukhuset, föräldrarepresentanter samt näringslivet.

Styrelsemedlemmar 2023 är:
Eva Dunér, McDonald’s franchisetagare (ordförande)
Linda Sundberg, Generalsekreterare Hjärtebarnsfonden
Kate Abrahmsson, områdeschef Drottning Silvias Barnsjukhus och kvinnosjukvården SU
Ingela Karlsson, Drottning Silvias barnsjukhus
Björn Huss, McDonald’s franchisetagare
Carina Terström, McDonald’s franchisetagare
Ulf Steingrüber, McDonald’s franchisetagare
Jonas Hultmark, föräldrarepresentant