Home » Huset » Om oss

Om Oss

Ronald McDonald Hus vid Drottning Silvias Barnsjukhus
– ett tryggt hem ”hemifrån” när det behövs som mest.

På ett par minuters promenadavstånd till Drottning Silvias barnsjukhus  och med skogen bakom Husknuten ligger Ronald McDonald Hus Göteborg. Vi har totalt 41 familjerum och därtill gott om gemensamma utrymmen så som flera kök, vardagsrum, lekrum, tvättstugor, aktivitetsrum, en härlig trädgård och lekplats samt en Relax med bastu.

yes

I vårt ”Hus” har familjer möjlighet att sova i sköna sängar, laga sin egen mat, tvätta sina kläder och koppla av i en hemlik och trygg miljö och få samla kraft och energi  mellan de tuffa behandlingstillfällena på sjukhuset som är så viktigt för både föräldrar och barn. I Huset möter man också andra familjer i liknande situation och ges möjlighet att dela erfarenheter med varandra. Att inse att man inte är ensam om sin situation betyder så mycket! Vår ambition är att alla skall känna sig som ”hemma”.

yes

Varje år bor det mellan 800-900 familjer hos oss under längre eller kortare behandlingstider. Drottning Silvias barnsjukhus är Skandinaviens största specialistsjukhus. Här bor familjer från hela landet och ibland också familjer från Island och våra nordiska grannländer. Vi servar samtliga avdelningar på Barnsjukhuset. Det är alltid avdelningen/mottagningen på barnsjukhuset som ansöker om boende för familjerna. Vi har bemanning dygnet runt årets alla dagar.

yes

Ronald McDonald Hus i Göteborg ägs och drivs av en fristående icke-vinstdrivande stiftelse och har en styrelse bestående av representanter från sjukhuset, Hjärtebarnsfonden, en föräldrarepresentant samt näringslivet.

Styrelsemedlemmar 2023 är:
Eva Dunér, McDonald’s franchisetagare (ordförande)
Linda Sundberg, Generalsekreterare Hjärtebarnsfonden
Kate Abrahamsson, områdeschef Drottning Silvias Barnsjukhus och kvinnosjukvården SU
Sofia Drejenstam, Drottning Silvias barnsjukhus
Björn Huss, McDonald’s franchisetagare
Carina Ternström, McDonald’s franchisetagare
Ulf Steingrüber, McDonald’s franchisetagare
Jonas Hultmark, föräldrarepresentant