Home » Stöd oss » Bli volontär hos oss!

Bli volontär hos oss!

Engagemang och medmänsklighet är viktiga drivkrafter bakom verksamheten i Ronald McDonald Hus. En stor del av detta engagemang står våra volontärer för. Även om familjerna som bor i Huset sköter sig själva, har volontärerna en viktig funktion i Huset – de finns tillhands med en hjälpande hand när det behövs som bäst och visar, genom sin närvaro, att det finns andra som bryr sig.

De sysslor du som volontär hjälper oss med kan variera mycket, men det rör sig främst om praktiska sysslor; allt ifrån att hjälpa till i tvättstugor, hälsa familjer välkomna och visa dem runt till att utföra lättare städsysslor,komma och grilla, baka, hjälpa till vid en Husmiddag eller göra fint i vår trädgård.

På Ronald McDonald Hus i Göteborg har vi ca ett tio tal volontärer som mer eller mindre regelbundet kommer till Huset och ger medarbetarna och gästerna en ”hjälpande hand”. Såväl män som kvinnor i alla åldrar (över 18 år) är välkomna som volontärer. Som volontär bokar du själv in dig på ett schema hos oss. Att komma med viss regelbundenhet är bra, men du avgör själv om det är en gång i veckan, varannan vecka eller en gång per månad.

Vill du anmäla ditt intresse är du välkommen att höra av dig till oss på Huset på rmh.gbg@rmdbarnfond.se eller tel 031-256470. JUST för tillfälle tar vi ej emot nya ansökningar i denna grupp tyvärr.

Om det gäller volontärarbete för ett företags räkning så är ni varmt välkomna att höra av er till verksamhetschef Bodil Frölén på bodil.frolen@rmdbarnfond.se så ska vi ge er bra förslag på bra och praktiska CSR-projekt hos oss!