Nu har vi byggt ut och kan hjälpa fler familjer

Det har funnits på önskelistan länge och nu är är vi i mål. I augusti 2017 stod vårt nya hus klart.;  13 fler efterlängtade familjerum och härliga gemensamma utrymmen i en ”sommarpensionats-miljö”. Nu hoppas vi att vi ska kunna erbjuda plats till alla de familjer som behöver ett boende nära sjukhuset, något vi inte kunnat på flera år på grund av ständig platsbrist och kösituation.

Vårt nya hus invigdes fredagen den 18 augusti och redan måndagen efter flyttade de första familjerna in. Vi är väldigt nöjda över samarbetet med  Kålltorps Bygg som huvudentreprenör i en samverkans-entreprenad där vi tillsammans med en rad under-entreprenörer och leverantörer gemensamt arbetat för att vi skulle få ett så bra hus som möjligt byggt med högsta kvalitet och till lägsta kostnad genom att hitta sponsorlösningar och effektiva konstruktionssätt. Arkitekt för bygget är Lena Skoglund på Bondegårdens Design. Lena ritade det ursprungliga huset och har en unik känsla för detaljer, material och inredning – det känns fantastiskt roligt att hon varit med och hjälpt oss få in mycket värme, omtanke och hemkänsla även i vårt nya hus som vi kommer kalla ”Trähuset”.

– Det här ska vara en plats där man kan andas, vila ut, hämta kraft för tuffa dagar på sjukhuset och, kanske viktigast av allt – en plats för möten. Att få möjlighet att träffa och prata med andra i liknande situation betyder så oerhört mycket när man drabbats av sorg och oro över att ett barn blivit svårt sjukt, säger Lena som själv har egen erfarenhet av många och långa vistelser på sjukhus efter att sonen Peter som idag är vuxen, föddes med flerfunktions-hinder.

Så har utbyggnaden finansierats
Utbyggnaden har kostat ca 28 miljoner kronor. Ronald McDonald Hus i Göteborg ägs och drivs av en icke vinstdrivande stiftelse och får landstingsbidrag för att driva verksamheten. I vår dagliga verksamhet är vi därför inte beroende av insamlingar, men en sådan här utbyggnad kräver helt andra typer av insatser. Ronald McDonalds Barnfond har bidragit med ca 10 miljoner av byggkostnaden. Ronald McDonalds globala organisation stöttar också, men resten finansieras genom insamling från privatpersoner, stiftelser och aktiviteter som vi deltar i. Vi vill tacka ALLA som gjort vår utbyggnad möjlig! Allmänna Arvsfonden, Ulla & Lennart Wallenstams stiftelse, Källvikens stiftelse, Henrik Lundqvist Foundation, K G Nilssons Minnefond, Lars Hiertas Minnesfond, ett par Rebeckaloger, Halmstad Sports Car Event, Like Home Lidköping, Lovisas Insamling,  alla som bidrog till Auktion 13 Nya Rum våren 2015. Sist men absolut inte  minst är vi så otroligt glada och tacksamma över alla familjer som bott hos oss och deras anhöriga och vänner som valt att starta egna insamlingar på Betternow och alla andra som är med och bidrar i stort och i smått!

Företag som engagerat sig i bygget och som skänkt av sin tid, material, produkter och kunskap har varit GULD värt för oss! Vi är enormt imponerade och tacksamma för allt engagemang från bl a; Bergendahls El, Ventilationsgruppen, Kungälvs Rör, Carlbergs, BGS Betong, Home Safe Scandinavia sprinklersKungälvs Trä, JSS Stålteknik, Sjögren Bygg & projektering, FM Mattsson/Mora armatur, IFÖGeberit, Hager Elektro, Malmbergs Elektriska, SneiderBA Elteknik, Nexans Sweden AB, Dataconnect, Blucher, Franke, Stål & Hyr, Kålltorps Plåt, Teodeliten, Vescom, Allfrakt, Liftcat, Plannja, DOKA Sverige, Alufront, Swegon, Uponor, Ahlsell, St Eriks, BB-gruppenLK, Solar, MP Bolagen, Markslöjd, Atelje Lyktan, Bosch, Miele, Forbo Flooring, Vegtech, Wicote, Kakeldaxgruppen, Glose Mur och Puts, Göteborgs FasadeputsNOKAS, dormakaba SverigeRCOSwedoor, NorDan, Olof Leanders Måleri, Mattine, Hags LekutrustningSandbergs tapeter, Sandatex och Riviera, Charlotte Olsson art, Kinnamark Textil, BB-gruppen, Paroc, Europrofil, Kungälvs Natursten, Jackon, LVI, Rettig, Caparol, Thoréns markiser, Glamoxluxo, RA-golvMio, SLD m fl